Wednesday, 24 July 2013

Pemisah Antara Dua Ruang

Sekarang design rumah selalu straight je kan, so banyak gakla design2 pemisah antara dua ruang direka. Ini antaranye. Sume cantik2. Suke sangat tengok bende2 yang unik. Sambil tengok2 tu share skali sini. Bole U tgk b. ;-) Da banyak assignment U suh I buat. Hmm. ;-P

Ni dijadikan pemisah antara ruang tamu dan ruang makan. Nampak lebih menarik selepas ditaruk penghadang tu kan. 

Ini dijadikan pemisah antara dapur yang terus nampak dari ruang makan, bile ditaruk penghadang tu terus nampak ruang makan dan dapur ade gap. Cantik. 

Kebanyakkan rumah akan straight dari ruang makan dan ruang tamu. So, ini antara rekaan yang bijak. Simple je partition macam ni. 

Ade cermin, nampak menarik, tapi bahaya kalau ade budak kecik main kat cermin tu. Kat rumah better ade kebebasan untuk anak2 nak pergi mane2 pun. 

Suke design nie, gaya moden. Dindingnye pun nampak menarik, timbul2. I loike. ;-) 



Nampak cantik tapi, macam xselesa je kalau ade panghadang kat kaki katil tu. 

Menarik gak camni. Tapi colornye terang sangat, kalau coklat ke cantik sikit rasenye.

Ini kalau ruang besar sangat okla. Untuk ofis sesuai taruk ni. 

Ini idea yang kreatif 'n' bijak, 2 in 1, boleh jadi penghadang aka tempat taruk barang2 sekali. 

Simple but very nice one.

Ini kalau tak de budak kecik okla, kang main situ, abis hempap budak. Huhuhu.




Initiative lain sebagai pemisah antara 2 ruang. Kreatif sangat.

;-)


Simple sangat. I dah penah buat macam nie. ;-) 


Ini untuk tadika o bilik kanak2 ok gak. 

Okla.. Enjoy watching..
Sharing is caring..

4 comments:

  1. nak tempah macam mana ye? ada idea x? or any link yang boleh share?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try U tgk link nie. My aunt ade buat partition pakai khidmat Megatech. https://www.facebook.com/kabinetdapur.megatech

      Delete
    2. Salam..mcm mne nk tempah tiang kayu coklat Tu ya..merata jugak crik kt tnet ni

      Delete
    3. U duduk area mana? Kalau area Selangor boleh try contact 016-9970822 (Saiful)

      Delete