Wednesday, 25 September 2013

Idea Kreatif (DIY) Untuk Kepala Katil Anda

DIY Vintage Kopfteil für Ihr Bett selber machen fensterladen paravent holz
Tempat paling popular utk berehat ofcozla bilik tidur. Bilik tidur pasti akan dilengkapi dengan hiasan peribadi yg melambangkan kite. Kadang2 bilik juga tempat utk mencari ketenangan. So, kalau ade sikit kerajinan bolehla kite hias xbanyak sikit bilik kite jadi lebih menarik. Tak perlu belanja yang tinggi, janji ade keinginan 'n' kerajinan da cukup. Macam gambar atas ni, kalau kite ade katil lame tu, kite just edit sikit bagi ade kelainan. Kite boleh guna kembali tingkap2 lame tu sebagai kepala katil ditambah dengan color yang bersesuaian dengan tema dekorasi bilik tu. So, xdela nampak boring je bilik kite tu. Sebenarnye hiasan bilik xperlu terlalu mahal dan serabut dengan hiasan2. Janji simple 'n' selesa sudah mencukupi. Tapi, mase buat hasil kerja sendiri tu harusla betul2 dan terperinci sikit ye, yg penting tidak merbahayakan kite yg nak tidur tu plak. Make sure drill 'o' paku kuat2 ape yg kite nak pasang tu barula nampak kemas 'n' standard. Jangan terlalu over deko sampai bole nampak jelik plak. ;-) 

bett kopfteil matratze holzplatten blumenmuster streichen bettwäsche weiß
Dengan menggunakan beberape keping kayu 'n' sedikit corak vintage sangat menarik 'n' cantik. Dekorasi ini sesuai untuk mereka yang inginkan suasane yang simple tapi nampak menonjol. 

bett kopfteil matratze holzplatten buschstaben verspielt design
Satu dekorasi yang mudah tapi sangat sweet. Bole dibuat untuk bilik anak remaje U olls. Tapi make sure U olls match kan color die bagi nampak menarik okay macam color atas ni, memang matching sangat color2 die. Di tambah plak dengan lampu IKEA (RM9.90) tu. 

bett kopfteil matratze holzplatten türkis blass fensterladen kopfkissen
Sweet je kan. Tapi, make sure papan hitam yg kecik2 tu melekat tul2 kat dinding tau. Kang satu hal tengah tido tibe2 jatuh. Huahuahua.

DIY Vintage Kopfteil für Ihr Bett selber machen holz türen kronleuchter
Yg ni pun sweet kan, maybe sebab color die yg buat dekorasi bilik ni nampak sweet. 

DIY Vintage Kopfteil für Ihr Bett selber machen bilderrahmen gelb
Ini nampak lagi senang nak buat, dan hasilnye pun cantik 'n' lain dari yg lain. 

DIY Vintage Kopfteil für Ihr Bett selber machen bücher außergewöhnlich
Hmmmm. Macam susah nak jagela. Bile buku2 tu berabuk nanti cmne la nak kemas2. Huhuhu. 
Kalau ade maid xpe. Tapi, ideanye tetap ade nampak seni.  

DIY Vintage Kopfteil für Ihr Bett selber machen blumentöpfe blau keramisch
Kombinasi kepala katil yg disepadankan dengan tema bilik tu memang kene. 
Tapi, I xberape minat design cmni. 

bett kopfteil matratze holzplatten schwarz rosa kissen zebrastreifen
Bukan pallet ke tu. ;-) Kreatifnyeee.

DIY Vintage Kopfteil für Ihr Bett selber machen massiv schwarz lackiert
;-)

lichterkette interessant weiß holzplatten bettwäsche kissen gemustert
Lampu tu macam pengikat antare katil 'n' kepala katil dari kayu yg dicat putih tu. Ditambah color cadar 'n' pilows tu memang sepadan. 

DIY Vintage Kopfteil für Ihr Bett selber machen keramisch grün wandteller
Bahayela design ni. Kalau itu pinggan plastic okay la sikit kot. But for me, better U olls cari idea lainla. 

DIY Vintage Kopfteil für Ihr Bett selber machen lila geschrieben ella
Sangat simple but still okayla. 

DIY Vintage Kopfteil für Ihr Bett selber machen gelb tür holz
Bese je. 

DIY Vintage Kopfteil für Ihr Bett selber machen holzplatten girlande
Even nampak mcm xsiap, tapi itula keseniannye sebenarnye. Nampak kelas gak. 

bett kopfteil matratze holzplatten weiß bettwäsche
Boleh laaa.

bett kopfteil matratze holzplatten verschieden größe rustikal
I didn't like this.
 
bett kopfteil matratze nachttischlampen holzplatte gefäße
Hmmm. Xsukelaaa.
Bese2 je. Design xkene. 

Suke design katil cmni tapi xseke ade bucu2 tu. Bahaye utk budak2 'n' kite sendiri coz tajam.

Cantik sangat2. 
;-) 

Xdapatnyeee. Huahuahua. 

4 comments:

  1. Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Tips Hias Bilik Si Manja

    ReplyDelete
  2. Nice sharing. Tapi simple lagi lawa kot. hehe.
    Jemput ke blog saya : www.rehanswardrobe.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Rehana. Yup simple lagi lawa kan. :)

      Delete